ACT-groepstraining voor jongeren, jongvolwassenen/studenten

Inhoud

Deze ACT*-groepstraining is geschikt voor jongeren en jongvolwassenen omdat

het je leert:

 • positief kijken naar jezelf.
 • relativeren, loslaten, afstand nemen van lastige gedachten.
 • omgaan met moeilijke emoties.
 • kijken naar je kwaliteiten en gevoeligheden.
 • weerbaar omgaan met jezelf en anderen in sociale situaties.

Daarnaast helpt het je ook:

 • te ontdekken wat je echt waardevol vindt in je leven.
 • om echt te doen wat je wil doen.
 • om je aandacht te houden op wat er in je omgaat waardoor je gedrag kan kiezen dat je écht vooruit helpt.

*De cursus is gebaseerd op ACT, we gebruiken de principes van Acceptance and Commitment Therapy om jou verder te helpen. 

Voor wie?

De ACT-groepstraining is gericht op jongeren vanaf 15 jaar en jongvolwassenen/studenten tot 25 jaar die soms last hebben van één of meerdere van volgende klachten:

 • Zit je niet goed in je vel? Voel je je soms alleen of droevig?
 • Kan je moeilijk keuzes maken?
 • Last van stress, angst om te falen, uitstelgedrag of prestatiedruk?
 • Kamp je soms met gevoelens van ongelukkig zijn of angst?
 • Ben je onzeker over jezelf en gevoelig aan wat anderen over je denken?
 • Ben je in je hoofd vaak bezig met wat anderen van jou verwachten? ...
 • Pieker je regelmatig of heb je soms lastige gedachten: "anderen vinden me saai",  "ik ben onzeker", "ik ben niet interessant genoeg", "ik voel me minderwaardig of stom", "ik kan dat niet", "het gaat niet lukken", "wat is het nut van wat ik doe eigenlijk?"... of misschien heb je nog andere moeilijke gedachten...

Als je in meer of mindere mate last hebt van deze klachten, weet dan dat veel jonge mensen hier regelmatig last van hebben. Dat is heel normaal, maar soms echt heel lastig. 

Door wie?

Karlijn Declerck, psychologe en psychotherapeute en Toon Van Soom, ergotherapeut en psychotherapeut, beiden werkzaam in de praktijk. Karlijn en Toon volgden de ACT-opleiding en hebben ervaring met het gebruik van ACT in hun therapeutisch werk met jongeren en studenten.

Plaats en tijdstip

De groepstraining gaat door in:

Groepspraktijk de Parelvissers
Haasroodsestraat 6, 3052 Blanden (bij Leuven)

Na inschrijving via de groene inschrijvingsknop plannen Karlijn en Toon in de loop van januari 2023 een individueel kennismakingsgesprek met jou in onze praktijk in Blanden. We bespreken samen waarom je graag wil deelnemen en beantwoorden eventuele vragen die je hebt. We geven ook meer uitleg over hoe we tijdens de training tewerk gaan. Dit gesprek is gratis. Als je twijfelt of deze cursus iets voor jou is, kan je na dit gesprek nog beslissen of je al dan niet wil starten met de groepstraining. Wij vinden het ook heel belangrijk dat de groep deelnemers ook een “werkbare” groep is en zullen dus ook mee beslissen of deze therapie geschikt is voor jou in de gevormde groep.

Er zijn 7 groepsmomenten telkens op volgende dinsdagen van 19u15 tot 21u (1u 45min): 28 februari, 14 maart, 28 maart, 18 april, 2 mei, 9 mei, 23 mei 2023 en nog een afrondingssessie.

De cursus gaat door vanaf 5 deelnemers. We werken in een klein groepje van maximum 8 deelnemers.

Kostprijs

Voor de volledige groepscursus van 7 sessies van telkens 1u en 45min betaal je € 280. Het kennismakingsgesprek voor de 7 sessies en de terugkomsessie erna zijn kostenloos.

Er is gedeeltelijke terugbetaling mogelijk via je mutualiteit. Hierover geven we graag meer uitleg tijdens het kennismakingsgesprek. Als de kost voor jou te hoog is, maak het zeker bespreekbaar. Dan kunnen we bekijken of je in aanmerking komt voor een verminderd tarief.

Schrijf hier in

Meer info?

Karlijn Declerck: karlijn@deparelvissers.be

Toon Van Soom: 0498 85 16 96, toon@deparelvissers.be


Wens je op de hoogte te blijven van andere activiteiten bij de Parelvissers?

Ik wens op de hoogte te blijven