Leren typen, voor kinderen vanaf 8 jaar (start 20/09/2017)

Inhoud

Kunnen typen is hoe langer hoe meer noodzakelijk, in het secundair onderwijs, als je verder studeert... Ook op de lagere school kan het al handig zijn.  TypTien is een unieke methode speciaal ontwikkeld voor kinderen om gemakkelijker te leren typen met tien vingers. Alle kinderen kunnen leren typen met deze methode, ook kinderen met  fijnmotorische problemen, dyspraxie of zelfs dyslexie kunnen er binnen een klassieke methode met tijdsdruk al eens valkuilen opduiken. Er worden meerdere leerkanalen tegelijkertijd aangesproken (auditief, visueel, motorisch-tactiel, geheugen, redeneren ...) om zo de letterposities te ontdekken, de vingerverplaatsing te oefenen en uiteindelijk het blind typen te automatiseren. Dit aan de hand van versjes en verhaaltjes, kleuren, figuurtjes, spelletjes en zonder tijdsdruk. Iedereen die vlot wil leren typen is welkom in de leuke TypTien lesjes.

Voor wie?

Alle kinderen vanaf 8 jaar.

De methode is anders dan de klassieke methodes en dus zeker goed voor kinderen met handvaardigheidsproblemen, schrijfproblemen, dyslexie, AD(H)D, ASS, automatisatieproblemen of andere leerproblemen.

Wil jij graag blind kunnen typen en dit op een snelle manier met je tien vingers samen? Lukt het niet goed via de klassieke manier of wil je het gewoon op een leuke speelse manier aanleren? Dan is TypTien iets voor jou.

Door wie?

Jelke Dobbelaere, pediatrisch kinesist en psychomotorisch therapeute in onze praktijk.

Plaats en tijdstip

Groepspraktijk de Parelvissers
Haasroodsestraat 6, 3052 Blanden

Volgende 10 woensdagen vanaf september 2017: (telkens van 14u tot 15u of van 17u30 tot 18u30, afhankelijk van de leeftijd en het aantal kandidaten)

20/9, 27/9, 4/10, 11/10, 18/10, 25/10, 8/11, 15/11, 27/11, 29/11

We organiseren deze cursus meerdere keren per jaar: kijk hier voor de cursus vanaf 10 januari 2018 of de cursus vanaf 18 april 2018.


Enkele sfeerbeelden van de vorige cursus

Foto's op de website worden alleen gepubliceerd met toestemming van ouders en kinderen.

    

 

 

 

 

 

Kostprijs

Voor de volledige cursus van tien lessen van telkens 60 minuten betaal je €195.

Inclusief in deze prijs zit het werkboekje met de versjes, verhaaltjes, invuloefeningen en ideetjes voor thuisoefeningen.

Schrijf hier in

Meer info?

Jelke Dobbelaere: op 0476/35.52.39 of jelke@deparelvissers.be


Wens je op de hoogte te blijven van andere activiteiten bij de Parelvissers?

Ik wens op de hoogte te blijven